REKLAMI GEÇ

ÜNLÜ YÖNETMEN DENİZLİ’DE

ÜNLÜ YÖNETMEN DENİZLİ’DE

Bahçeşehir Üniversitesi’nin davetlisi olarak ülkemize gelen ‘Grease’in yönetmeni Randal Kleiser, Denizli’de tarihi mekanları gezerek, Uğur Dershanesi öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kleiser, Türkiye’nin film çekimi konusunda önemli bir mekan olduğunu belirtti.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2011 Cuma, 17:43

Grease, The Blue Lagoon ve Summer Lovers gibi filmlerin yönetmeni Randal Kleiser, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin konuğu olarak ülkemize geldi. Kariyerinde John Travolta, Brooke Shields, Jamie Lee Curtis, Patrick Swayze, Daryl Hannah, Helena Bonham Carter, Tom Berenger ve Melanie Griffith gibi Hollywood oyuncularını yöneten Kleiser, son yıllarda özellikle sinema teknolojisinin sunduğu yeni olanakları kullandığı filmleriyle öne çıkıyor. İstanbul’daki gezisinin ardından, Denizli’ye gelen ünlü yönetmen, Buldan, Laodikya ve Beyaz Cennet Pamukkale’yi gezdi. Akşam saatlerinde, Uğur Dershanesi öğrencileriyle buluşan Randal Kleiser, öğrencilerin sinema hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Filmlerinde oyuncuları nasıl seçtiğini ve rolleri nasıl verdiğini anlatan Randal Kleiser, katılımcılar arasından seçtiği bazı öğrencilere kısa bir deneme yaptırdı. Öğrencilerle yapılan küçük söyleşinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen Randal Kleiser, Türkiye’nin film çekimleri konunda önemli mekanlara sahip olduğunu ve son dönemlerde Hollywood yapımlarında yer aldığını ve bunun her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.

Pamukkale’den çok etkilendiğini ve film çekimleri konusunda Hollywood için önemli bir mekan olduğunu belirten Randal Kleiser, ”Benim de bir senaryom var. Bu projemi Türkiye’de bir firmaya sundum. Eğer fiyat konunda şirketle anlaşırsak, Türkiye’de bir film çekmeyi düşünüyorum. Türkiye ve Pamukkale filmler için gerçekten çok önemli mekanlar. Ben inanıyorum ki yakın zamanda Türkiye, Hollywood yönetmenlerinin ve oyuncularının ilgisini çekecek bir yer haline gelecektir. Şu anda bazı filmlerin de buralarda çekildiğini öğrendim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı