REKLAMI GEÇ

Derya, Türkiye 2.si oldu

Derya, Türkiye 2.si oldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Türk Halk Müziği Solist Yarışması’nda Türkiye 2.si olan Derya Akın, Denizli’nin gururu oldu. Derya, Kocaeli’deki finalde Burdur yöresine ait “Ali’de Beyim taş başına oturur” uzun havasını okumuştu.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2013 Çarşamba, 15:46

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın, halk müziğinin yayılıp yaşatılmasını sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği, Türk Halk Müziği Solist yarışmasının finali Kocaeli’nde yapıldı.

81 ilde Gençlik Merkezlerinin koordinasyonunda başlayan yarışmalarda ilk olarak illerinde en iyi olanlar belirlendi. İllerinde başarılı olanların katıldığı 8 ayrı şehirde yapılan grup elemelerinden sonra Türkiye Finalleri Kocaeli’nde gerçekleşti.

TÜRKİYE 2.Sİ OLDU
Kocaeli’ndeki Türkiye Finallerinde uzun hava kategorisinde ikinci olup herkesi kendine hayran bırakan 15 yaşındaki Denizlili Derya Akın, Gençlik Hizmetleri ve Sopr İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.
Derya Akın “Kültürümüzün ürünü olup, bizlere kadar ulaşan türküleri en güzel şekilde yorumlayıp okumaya çalıştım. Küçük yaşlardan beri türkülere karşı hep ilgim oldu. Gençlik Merkezinde de bu yeteneğimi geliştirdim. Gençlik ve Spor Bakanlığına böyle projelerle gençlerin Türk Halk Müziğine ilgilisini çektiği için teşekkür ederim” dedi.

Kocaeli’deki finalde Burdur yöresi türküsü “Ali’de Beyim taş başına oturur” uzun havasını seslendiren genç yarışmacı, elde ettiği derece sonunda başarı belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu Derya ve ailesini kutladı. İbanoğlu , Gençleri, farklı branşlarda yeteneklerinin keşfedilmesi için Gençlik Merkezindeki ücretsiz kurslara katılmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı