REKLAMI GEÇ

Denizli’nin sokak müzisyenleri

Denizli’nin sokak müzisyenleri

Bursa, Eskişehir ve Denizlili üç arkadaş müziğin ortak dilinde birleşerek sokakta sanatlarını icra etmeye çalışıyor. Hem kendilerini geliştirmek hem de harçlıklarını çıkarmak amacıyla Gazi Bulvarı’nda müzik yapan üç genç, başlarda zabıtaların müdahalesinden dolayı sorun yaşasalar da bu sıkıntıya artık aştılar.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2013 Salı, 15:36

İstanbul gibi mega kentlerde görmeye alıştığımız sokak müzisyenlerini son günlerde Denizli’nin caddelerinde de görüyoruz. Eskişehirli 17 yaşındaki lise öğrencisi Oğuzhan Piser, Bursa’dan Denizli’ye gele Güzel sanatlar Lisesi öğrencisi Mustafa Arslan ile Denizlili Birtan Yalav’ı bir araya getiren müzik olmuş. Birtan Yalav ile Oğuzhan Piser gitar, Mustafa Arslan ise Keman çalarak, Gazi Bulvarı’nda sanatlarını icra ediyorlar. Candoğan Parkı önünde konser veren gençleri gören Denizlililerin kimi ilgiyle dinliyor, kimi ise neden sokakta müzik yaptıklarına anlam veremiyor.

SANATLARINI GELİŞTİRMEK İSTİYORLAR
Onların tek derdi sanatlarını geliştirmek. Bunu yaparken, hem Denizli halkına hoşça vakit geçirtmek hem de harçlıklarını çıkarmak istiyorlar. Mustafa Arslan, “Amacımız insanları rahatsız etmek değil. Tam tersine onları hoşça vakit geçirmelerini sağlamak. Bazıları bunu olumlu karşılarken bazıları ise tipimize bakıp, ‘şunlara bakın’ deyip geçiyorlar. Tabii bir de zabıtalar var” diyor.

“BELEDİYEDEN İZNİMİZ VAR”
İlk günlerde zabıtalarla köşe kapmaca oynadıklarını söyleyen Oğuzhan Piser ise “Ben İstanbul, Bursa gibi illerde de çaldım. Orada zabıtalarla karşı karşıya geldiğimizi hatırlamıyorum. Ancak burada zabıtalar bizi rahat bırakmadı. Son çare olarak belediyeden izin aldık. Artık zabıta sorunu da yaşamıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Kemal üren   -  Bağlantı 25 Temmuz 2013, 00:43

6 yıl sokak sanatcılığı yaptım bu işle gecindim iyiler güzel çalıyorlar ama repertuar genişletmeleri lazım 🙂

Birtan Yalav   -  Bağlantı 25 Temmuz 2013, 00:38

Destek çıkan herkese sonsuz teşekkürler. Şarkılarımız kısıtlı oluyo 5 değil 25 tane türkü var halkın istediği türkü. Türkülerin dışında en az 300 şarkılık repertuar var. Biz halkı mutlu etmek isteriz. Herşey için sonsuz teşekkürler, saygılar.

BAHRİ BİÇER   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 17:35

gayet güzel ve eğlenceli.fazla uzun sürmeyen akşam üstü olduğu için tadında oluyor.hem harçlıklarını çıkarıyorlar.hem de modern bir görüntü sergiliyor.istanbul ankara eskişehir ve izmirde görmüştüm.Denizli için bir ilk ve yenilik.belediye ve esnafın b,raz fedakarlık yapması dileğiyle.

HASAN TARAKCI   -  Bağlantı 24 Temmuz 2013, 07:40

neden olmasin,,kime ne zarari var.dunyanin her yerinde var,sokak muzisyenleri,hatta tren’de,,tranvayda,,devam gencler,,,

Mechul Kişi   -  Bağlantı 23 Temmuz 2013, 17:27

İyi güzel sanata saygımız var orada müzik söylenmesini herkez seviyor ama etrafınızdaki esnafları orda duran insanları düşünün biraz arkadaşlar. Sabahtan akşama kadar (Bildiğiniz)söylediğiniz müzik sayısı 5i geçmez. Bir müziği defalarca tekrarlıyorsunuz. Etraftaki insanlar bundan rahatsız oluyor.

Faruk CAN   -  Bağlantı 23 Temmuz 2013, 16:41

Denizli’miz için bu bir başlangıçtır.Gençleri teşvik etmekte fayda görüyorum.Sanata ve sanatçıya destek olalım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı