REKLAMI GEÇ

1435. RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

5 Temmuz 2016 Salı

İslam’ın 5 şartından biri olan oruç, Müslümanlara Hicret’ten 18 ay sonra farz kılınmış bir ibadet.Malum olduğu üzere ;Peygamber Efendimiz’in Mekke’deki müşriklerin baskılarının yoğunlaşması üzerine ashabıyla birlikte Medine’ye göç etmiş ve bu önemli hadise hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.

Bu sene hicretin 1437. yılında olduğumuza göre Müslümanlar ve İslam alemi takriben 1435 seneden beri oruç tutuyor ve Ramazan ayının bitiminde de bayram yapıyorlar.

Miladi takvim yılı 365 gün 6 saat sürmesine rağmen,hicri takvim yılı 355 gün sürüyor.Bu sebeple Ramazan ayı her sene ; bir önceki miladi yıla göre 10 gün erken geliyor.Bu şekilde Ramazan ayı her mevsimi dolaşmış ve her ülke en sıcak veya en soğuk günlerde olduğu gibi; en uzun ve kısa günlerde de oruç tutarak,ilahi adalet sağlanmış oluyor.
Aksi takdirde bir ülke hep uzun ve sıcak yaz aylarında oruç tutarken,kimi ülkelerde hep serin ve kısa günlerde oruç ibadetini ifa ederlerdi ki,bu da hakkaniyete uygun düşmezdi.

Bu sene, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle,birçok kişi tatil yörelerine akın edecek.Ölü bir sezon geçirmekte olan turistik tesislere bir nebze olsun can suyu anlamına gelebilecek bu tercih,evlerinde akrabalarının zillerini çalmasını bekleyen insanlar ve hele yaşlılar için bir burukluk meydana getirecek.
Sıla-i rahim, yani akrabayı ziyaret,ömrün uzamasına,rızkın artmasına vesile olarak kabul edilir.Şehir veya yurt dışına çıkanlar bu eksikliği, döndüklerinde telafi etmeye çalışacaklar.
İslam alemindeki bir çok ülke ; bayrama terör,savaş ve zulüm altında giriyor ve ne yazık ki insanlar hiç de mutlu değil.

Ortadoğu; istihbarat ve terör örgütlerinin kirli ve kanlı oyunlar oynadığı; emperyalizmin kol gezdiği, cinayetlerin zincirleme olarak birbirini izlediği karanlık ve dipsiz bir kuyu haline geldi.

Kan içici vampirler Ramazan ayı, haram aylar ve bayram dinlemeden ülkeleri kırmızıya boyamaya devam ediyor ve her fırsatta cibilliyetsizliklerini ortaya çıkarıyorlar.

İnsanların mutlu olacağı, yarına umutla bakacakları günlerde buluşmak üzere; Türk Milleti ve İslam Alemi’nin,mağdur ve mazlum coğrafyanın bayramı kutlu olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı