REKLAMI GEÇ

7 GÜN 24 SAAT

5 Nisan 2016 Salı

Her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Denizli’deki okullarda Kütüphane Haftası mutlaka kutlanmıştır. Fakat sivil halka yönelik bir etkinlik yapıldığına şahit olmadım. Yapıldıysa da benim kulağıma gelmedi.

Denizli’deki Halk Kütüphanesi geçici olarak bir binada hizmet veriyor. İmar ile ilgili sorunlar çözüldüğünde, ilimiz yeni bir kütüphaneye kavuşacak.

Bizim öğrencilik yıllarımızda akıllı telefon, internet ve dolayısıyla google amca yoktu. Bilgiye ulaşabilmek için kütüphanelere gitmeye, kitapları elimize almaya, araştırma yapmaya mecburduk.

Günlük, haftalık veya aylık periyotlarda neşredilen yayınlardaki değişik konulardaki yazı ve makaleleri, bir fihristli deftere işlerdim. Öğretmenlerimiz bir ödev verdiği zaman fihristli defterimi açar, hangi konudaki yayına, hangi kaynaktan ulaşabileceğimi kolaylıkla bulurdum.

Bir ara günlük ulusal gazeteler kupon karşılığı Ana Britannica, Büyük Larousse, Görsel Büyük Genel Kültür Ansiklopedisi, Genç Larousse, Britannica Bilim Ansiklopedisi, Gelişim Hachette, Meydan Larousse ve Temel Britannica gibi ansiklopediler verdiler. Günde beş altı gazete alarak hepsini de biriktirdim.

Bu esnada methini duyduğum, reklamını gördüğüm, ilgimi çeken birçok kitabı da almayı ihmal etmedim. Şimdi küçük bir kütüphanem var. Ev ahalisiyle yaptığım büyük mücadeleler sonucunda ikametgahımın bir odasını kitaplarıma tahsis etmeyi başardım. Odanın üç duvarına raf yaptırdıysam da, kitaplar yine de sığmadı.

Yazının başlığını niye “7 Gün 24 Saat” olarak belirlediğime gelince.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Atatürk Kitaplığı’nın; imtihanlara hazırlanan talebeler için 7 gün 24 saat açık tutulması. Bilindiği kadarıyla ülke çapında 7 gün 24 saat açık tutulan bir başka kütüphane bulunmuyor. Kütüphanenin bir başka özelliği ise gecenin ilerlemiş saatlerinde, öğrencilere çorba ikram edilmesi.

Geçtiğimiz haftalarda ilimizdeki bir öğretim kurumunun idarecileri, okullarına “Z kütüphane” kazandıracak bir sponsor arayışına çıkmışlardı. Bir başka okulumuz ise daha şanslıydı. Zira imzalanan protokolle 100.000 TL harcayarak okullarına “Z Kütüphane” kazandıracak bir hayırsever bulmuşlardı.

Umuyor ve bekliyoruz ki, Denizli Halk Kütüphanesi göz kamaştıracak bir dış ve iç mimari ile inşa edilir, Denizlililer 7 gün, 24 saat içinden çıkmak istemeyecekleri muhteşem bir kütüphaneye kavuşur.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı