REKLAMI GEÇ

ATEİST

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Ateizm; Yaratıcı’nın varlığını inkar etme,tanımama,tanrı tanımazlık,dinsizlik demek.

Ülkemizde kimse kimsenin inancına karışmıyor,herhangi bir yüce varlığa inanması için baskı yapmıyor.Nitekim ; herhangi bir anket yapılmış olmasa da, toplumumuzda ateist insanların olduğu yadsınamaz bir gerçek..

Kimsenin kalbini yarıp bakamazsın.İnançsız zannettiğin bir insanda gürül gürül çağlayan bir iman olabileceği gibi, dış görünüş olarak çok dindar olarak görünen bir insanın röntgeni çekilebilse, insanı hayal kırıklığına uğratacak bir kişilik de çıkabilir.

Dolayısıyla kimseyi dış görünüşüne göre değerlendiremeyiz.Din ve dindarlık,milliyetçilik,vatanseverlik,doğruluk,dürüstlük kimsenin tekelinde değildir .

Kendisine mutlak iman ve itaat eden melekler varken; Allah ;yeryüzünde kan dökebilecek,fitne çıkarabilecek,zalimlik ve isyan edebilecek bir varlığı yaratıp onlara irade verdi.

İnsan kendisine verilen cüz’i irade ile dilerse inanıyor,dilerse inanmıyor.İman eden; dilerse imanının gereklerini yerine getiriyor,dilerse getirmiyor.(Bunun doğru olup olmadığı ayrı bir yazı konusu.)

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında dileyen oruç tutuyor,dileyen tutmuyor.Oruç tutmayanlardan bazıları oruç tutanlara saygı gösterip alenen sokakta yiyip içmiyor; dileyen sigarasını tüttürüyor,dondurmasını yiyerek yürüyor.(Bunun doğru olup olmadığı ayrı bir yazı konusu)
Hasılı “Dinde zorlama yoktur” düsturu gereğince kimse kimseyi herhangi bir dine inanmaya ve ibadete zorlamıyor.

Bunları niye yazdım?Bildiğiniz gibi ;bir partinin görevden alınmış grup başkanvekili; bir başka parti için “dinsiz parti” tanımlamasında bulundu.Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmış bir kişiye bu üslup hiç yakışmadı…Aldığı tepkilere rağmen geri adım atmadı,özür dilemedi, üstüne üstlük ;genel başkanıyla yapmış olduğu özel görüşmeyi ifşa etti,görevden alınınca da üzerinden bir yük alındığı için eşinin memnuniyetini ifade etti.

Halaçoğlu’nun “Ben demiyorum,onlar diyor” şeklinde suç isnat ettiği Ak Parti, bugünlerde en kuvvetli koalisyon ortağı olarak CHP ile müzakerelerde bulunuyor…

Kişiler ateist olabilir.Fakat siyasi partiler ateist olamaz.Çünkü o tüzel bir kişiliktir.Devletler laik olabilir.Fakat halk laik olamaz.Halkı müslüman, halkı hristiyan,halkı yahudi,halkı güneşe tapan, halkı ineğe tapan ülkeler var bugün.

Aman dikkat.Düşünmeden, sonucunun nereye varacağını hesap etmeden, dilimizin ucuna geliveren her şeyi (hele canlı yayındaysanız) söylememeye azami özeni göstermeye mecburuz.

NOT:Okuyucularımızın, milletimizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı kutlu olsun.Ülkemiz ve dünyaya barış,esenlik ve mutluluk gelmesine vesile olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

adem zeytinci   -  Bağlantı 22 Temmuz 2015, 20:59

Demir nikili vatandas. Kim kime oruc tutmadigi icin bisey diyor? Aksine aramizda oruclu olanlar var biraz daha fikkatli olalim dedigikizde oruclu olnayan kisi basliyor saldirmaya. Konuya tektarafli yaklasma Haa tayyipci asla degilim. Cunku toplum boz

izzet   -  Bağlantı 16 Temmuz 2015, 12:41

yusuf halaçoğlu o lafı sizlerin söylediğinden bahsediyor sayın erdal otçu . çıkarın at gözlüğünüzü .

slymn   -  Bağlantı 16 Temmuz 2015, 11:01

Bunlar Fatiha bilmez! diyenleri de unutmadık

demir   -  Bağlantı 15 Temmuz 2015, 22:55

Kişi neden laik olamaz. Hala refah partisi kafası yaşıyorsunuz. Böyle diye diye laikliği de kaldırdınız kına yakın. Her ramazan dışarda bişey yiyor diye ya da sigara içiyor diye insanlara saldıranlardan bahsetmemişsin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı