REKLAMI GEÇ

CEHENNEME GİT DER SPİEGEL

29 Mayıs 2014 Perşembe

Sen de Cehennem’e inanır mıydın Der Spiegel? Senin Cehennem anlayışın nasıldır? İstemediğini, sevmediğini hemen böyle Cehennem’e mi gönderirsin?

Hani sen toplantı ve gösteri hürriyetini savunuyordun? Hani düşünce ve ifade özgürlüğü vardı? Hani demokrasiye tapıyordun? Tayyip Erdoğan’ın 15.000 kişi kapasiteli kapalı spor salonunda konuşma yapmak için gelmesi hoşuna gitmedi mi? Salon dışına Led TV platformu kurulmasını niye engelledin?

Bu ülkenin; katıldığı her seçimden başarıyla çıkmış, her seferinde halkının büyük çoğunluğunun teveccühünü kazanmış bir Başbakan’ı seni niye rahatsız ediyor? Senin ülkendeki üç milyon vatandaşı ile buluşmak, kucaklaşmak isteyen bir Başbakan’ın ahirette gideceği yeri belirlemek sana mı düşmüş? Sen bu yetkiyi kimden aldın? Ruhbanlık sınıfından mı? Öyle ya, sizin oralarda, kul ile Allah arasına girmiş, din adamları var. Günah çıkarmaya gelen insanları, isterlerse affedip Cennet’e gönderirler. Sen bir dergisin ama rahiplerin, papazların yetkisini de üzerine almış, ahkam kesiyorsun.

Bizler kimsenin Cehennem’e gitmesini arzu etmeyiz. Hatta sizlerin bile. Hani siz hümanist idiniz? İnsancıldınız? Yüreğiniz sevgi ile doluydu?

Hayır, pardon! Siz ırkınızdan Adolf Hitler’i çıkarmış bir kavimsiniz. Siz, dünyanın en büyük soykırımını yapmış bir devletsiniz… Siz, ülkenize çalışmaya gelmiş insanları kaçak ve sigortasız olarak ve de en düşük ücretle, en kirli işlerde çalıştırmaya alışık olan bir zihniyetin sahibisiniz.

Siz Türkiye’nin Dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasını hazmedemiyorsunuz. Siz Türk Hava Yolları’nın Lufthansa’yı geçmesini kabullenemiyorsunuz. Ülkenizdeki çoğu çifte vatandaş olmuş, işyeri sahibi olmuş, siyasette etkin olmaya başlamış üç milyon Türk’ten korkuyorsunuz.

Bazı Tayyip Erdoğan karşıtları sizin bu manşetinizden memnun olmuş olabilir, sizi alkışlayabilir, derginizin o sayısını topluca alıp, eşine dostuna zevkle dağıtmış olabilir.

Fakat; Recep Tayyip Erdoğan, nihayetinde benim başbakanımdır. Milliyetçi olsun, ulusalcı olsun, müzmin bir Tayyip Erdoğan muhalifi olsun; yabancı bir dergideki böyle bir başlık her vatandaşımızı rahatsız etmelidir.

Tayyip Erdoğan Türk Siyasi Tarihinde, ender yetişen, ender gelen, karizmatik bir liderdir. Tüm vesayetlere karşı çıkmış, ortadan kaldırmaya çalışmış demokrat bir liderdir.

Senin gibi Mısır’daki darbeye  “darbe” diyemeyen ikiyüzlü demokratlardan değildir. Yine Mısır’daki 529 idama, Suriye’deki katliama, kimyasal silah kullanılmasına dünya nezdinde, canhıraş bir feryatla dikkat çekmeye çalışan, binlerce mülteciye kucağını açmış, nerede mazlum ve mağdur bir coğrafya varsa yardım elini uzatmış bir kuldur. Onun Rabb’i, bu kulunu ahirette nereye koyacağını senden iyi bilir…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ali Çakan   -  Bağlantı 29 Mayıs 2014, 17:48

Bu ne öfke?
Hoşgörüsüzlükle suçluyoruz başkalarını da, bizim hoşgörümüz nerede?
Acaba biz nasıl görünüyoruz dışarıdan?
Bizim gibi düşünmeyene karşı nasıl bir uygulama yapıyoruz?
Ne dersiniz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı