REKLAMI GEÇ

CHP’NİN ADAYI HAŞİM KILIÇ (MI?)

28 Nisan 2014 Pazartesi

Cumhurbaşkanlığı seçimine çok az bir zaman kala Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç mı gömlek değiştirdi, yoksa referandumdan sonra Tayyip Erdoğan mı?

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş çıktığı Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu programında; Gönül Kılıç’ın başörtüsü hassasiyeti ile alay etmiş ve her zaman adeti olduğu üzere kendi anahtarıyla kapıyı açıp aniden içeri girdiğinde, kapının karşısındaki salondan kendisini gören Gönül Kılıç’ın, çaresizlik içinde yerdeki halıyı başına taç yapmak istemesinden istihza ile bahsetmişti.

Şimdi ise, Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir konuşma yapınca, Haşim Kılıç’ı baş tacı yaptılar.

CHP Cumhurbaşkanlığı seçimine “kendisi” olarak ve kendisini temsil edecek özgün bir adayla mı gidecek; yoksa Ankara’da MHP tandanslı Mansur Yavaş ve İstanbul’un bir ilçesinde Erbakan soyadını taşıyan bir adaydan medet beklediği gibi melez ve ithal bir ortak aday mı çıkaracak?

Genel seçim havasında geçen yerel seçimde % 45,5 oy almış Ak Parti’nin ve dolayısıyla Tayyip Erdoğan’ın karşısına dikilmiş bir Haşim Kılıç; aday gösterildiği takdirde CHP’ye seçimi kazandırabilecek mi? Halk nezdinde bir karşılığı olmayan Haşim Kılıç son demlerinde cübbeli siyaset yaparak makes bulabilecek mi?

Ak Parti’nin seçim şarkısı Dombra’nın karşısına Şenay’ın “Sev Kardeşim” isimli şarkısını çıkaran CHP; Tarkan’ın şarkısındaki “ Başkası olma kendin ol. Böyle çok daha güzelsin.” sözlerini kendisine düstur edinse, sanırım daha isabetli davranmış olacak.

30 Mart’ta halkımız tüm vesayetleri ve jüristokrasiyi reddetmiş, siyaseti dışarıdan dizayn etme çabalarını tasvip etmediğini deklare etmiş, adeta bir manifesto yayınlamıştır…

Yerel seçimler üzerinden henüz bir ay geçmişken; Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden prim yapmaya çalışmak, yine sonuçsuz kalmaya mahkumdur.
Rakibinizin ne kadar kötü olduğunu değil, kendinizin ne kadar iyi olduğunu anlatarak seçim kazanılır.

3 ay 10 gün daha sabır… 10 Ağustos’ta 1.tur sonuçları belli olacak ve Milli İrade bir kez daha tahakkuk edecek.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı