REKLAMI GEÇ

“ÇÖPLERİ KİMİN TOPLAYACAĞINI BELİRLEDİK”

7 Nisan 2014 Pazartesi

Haber Türk Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğinden alınan Fatih Altaylı ile 2010 yılında Hürriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğinden alınan Ertuğrul Özkök; seçim sonuçları belli olduktan sonra Haber Türk

Televizyonunda, 2 Nisan akşamı iki saatlik bir sohbet programı yaptılar.

Seçim sonuçlarını değerlendirirken, Ak Parti’nin aldığı oyları küçümsemek adına, Ertuğrul Özkök, bu seçimde halkın, aslında; çöpleri kimin toplayacağını belirlediğini söyledi.

Daha sonra Nuh Gönültaş; 4 Nisan’14 tarihli Bugün Gazetesi’ndeki köşesinde:”Bu insanlar çöpümüzü toplamak için neden ölesiye savaşıyor?” başlıklı yazısında; “Belediye Başkanı seçerken; yaşadığımız yerin çöpünü toplayacak, suyunu getirecek, kanalizasyonunu akıtacak insanları seçiyoruz.” diyerek Ertuğrul Özkök’ün söylediklerine paralel bir görüş bildirdi.

Bu iki yazara göre belediyeler çöp toplayıcıdırlar. Çöp toplamak küçültücü bir iştir. Bu işi yapanlar da değersiz insanlardır.

Dolayısıyla yerel seçimlerde Ak Parti’nin aldığı sonucun her hangi bir önemi yoktur ve üzerinde konuşmaya dahi değmez. Seçimde oy kullanmaya giden % 90 oranındaki seçmen, sabahın ilk saatlerinden itibaren, basit bir seçim için sandık başına koşmuştur…

Madem ki bu seçimlerde kanalizasyonu kimin akıtacağını seçecektik; madem ki belediyecilik; çöp ve kanalizasyon gibi kirli işlerle uğraşmaktan ibaret idi; öyleyse siz; niye mevkutelerinizde kirli ittifaklara çanak tuttunuz, niye 3,5 ay gazetelerinizde halkın iradesine ipotek koymaya çalıştınız, niye (seçimlerden sonra mahçup olduğunuz) isabetsiz ve gerçekçi olmayan anket sonuçlarını manşetten yayınlayarak seçimleri manipüle ettiniz, niye güle oynaya gidebileceğimiz bir seçim ortamını adeta savaş alanına çevirdiniz, Türkiye’ye kan kaybettirmeye ve istikrarı bozmaya çalıştınız, ülkemizi teröristlere ve teröre destek veren bir imaj içine sokmaya çalıştınız?

Neden, neden, neden?…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı