REKLAMI GEÇ

DENİZLİ ARTIK 2 “BAKAN” LI…

1 Aralık 2015 Salı

Siyaset jargonunda, bir kişi ilçe, il veya belediye başkanlığı yapmışsa sürekli “başkan”dır. Yine bir kez milletvekilliği yaptıysa sürekli “vekil”, bakanlık yaptıysa da sürekli “bakan”dır.

Bu hitap şekli sadece söylemde kalmaz. Bir başkan, bir vekil, bir bakan hangi mahfilde, hangi mekanda, hangi ortamda bulunursa bulunsun; hep önceki makamının gerektirdiği ilgiyi ve saygı ile karşılanır.

Nihat Zeybekci’nin; oğlunun % 60’lık kan kaybının oluşturduğu komplikasyon sonucu ortaya çıkan durum karşısında; tamamen insani kaygı ve duygularla; bakanlık görevini almaktan imtina etmesi, anlaşılabilir ve izah edilebilir bir durumdur.

İlk bakışta Denizli sanayicisi, işadamı, teşkilat ve halkı üzerinde bir teessür oluştursa da; bu üzüntüye mahal olmadığı; ilerideki günlerde açıkça görülecektir.

Nihat Zeybekçi resmi bir sıfat veya etiket taşımasa da; yine Denizli ve Ege Bölgesi’nin bakanıdır. Gerek şehrin; gerekse Denizli sanayicisi, iş adamları ve halkın sorunlarına vukufiyeti ile; Denizli’yi Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir.

Kaldı ki; yanında; yıllardan beri sanayinin içinde yoğrulmuş; aynı Nihat Zeybekci’de olduğu gibi; iş adamı ve sanayicinin içinde bulunduğu durum ve taleplerini çok iyi bilen; teşkilat ve Denizli’yi çok iyi tanıyan Şahin Tin gibi bir vekil vardır. Ayrıca kendisi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji komisyonu üyesi seçilmiştir.

Ve yine kaldı ki; yanında; Denizli’yi seçimlerden önce hallaç pamuğu gibi atan, mütevazı, cana yakın, sıcakkanlı kişiliği ile tebarüz eden ve hukuki bilgi birikimi ile ulusal kanallardaki tartışma programlarında Denizli’nin yüzünü ağartan Avukat Cahit Özkan vardır. O da; şu anda Adalet ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesidir.

DR.SEMA RAMAZANOĞLU
Denizli Dr.Sema Ramazanoğlu ile birlikte bir bakanlık daha kazandı. Toplumun çekirdeği ve en önemli kurumu ile ilgili gibi bir bakanlığa Dr.Sema Ramazanoğlu’nun atanması ilimiz için bir övünç kaynağıdır.

Bir çok insanın kuşkuyla ve tereddüt ile yaklaştığı günlerde; arkasına bakmadan “ben varım” diyerek Ak Parti kurucusu olan Dr. Sema Ramazanoğlu; ilkelerinden,prensiplerinden taviz vermeyip; çektiği eziyet ve çilelere rağmen başörtüsünü çıkarmayan ; 13 sene öncesinde milletvekili olabilecekken; bu konudaki kararlılığından ötürü ;ancak 1 Kasım’da milletin vekili olmaya hak kazanan ; yakından tanıdığınızda ; tevazuu, incelik ve zarafetiyle hayranlık uyandıran naif bir insan..

Kabinedeki iki kadın bakandan biri olması; önemini bir kat daha artırıyor…

Bakanlık görevine başlar başlamaz; ayağının tozuyla çalışmalara başlayıp ; kadına yönelik şiddete karşı yürütülen projeleri açıklayan, sosyal risk haritası çıkartarak; standart bir reçeteyle değil,lokal çözümlerle hareket edeceklerini i ifade eden Dr.Sema Ramazanoğlu ilimiz için büyük bir kazanç olmuştur.

Denizli milletvekillerinin bu güne kadar ilimizi ilgilendiren her konuda kendi aralarında konsensüs sağlayarak, birlikte hareket etmeleri, bürokrasi karşısında yekvücut olmaları; hem diğer şehirlerin dikkatini ve kıskançlığını çekmiş, hem de Denizli adına bir çok kazanıma kapı açmıştır.

315 oyla güvenoyu alan 64.hükümetin görev süresi boyunca; bu takım oyunu devam edecek ve Denizli hak ettiğini almaya devam edecektir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Anonim   -  Bağlantı 2 Aralık 2015, 08:59

Sizi anlıyorum ama anlamadığım şu var, yukarıda belirtiğiniz komisyonlarda görevli Denizli’de sadece iktidar partisi milletvekilleri mi var? Denizli’ye hizmet etmek için iktidar partisi milletvekilimi olmak gerek?Muhalefette hizmet makamı değil mi?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı