REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MİLLİYETÇİLİĞİ

2 Haziran 2015 Salı

Türk siyasi hayatında Denizli halkı, genellikle hakim partileri desteklediği halde; umduğu ve beklediği bakanlıkları kolay kolay alamamıştır. Denizli’den zaman zaman bakan çıksa da; ilimize büyük hizmetler getirecek kadar uzun süreli olarak görev başında kalamamışlardır.

Aydın ve Isparta milletvekillerine bakanlık verildiği halde; Adalet Partisi’nin kalesi konumundaki Denizli’nin; uzun yıllar bir bakana sahip olmaması üzerine; Denizli’den de bir milletvekilinin “bakan” olarak atanması talebiyle Ankara’ya giden heyeti Süleyman Demirel; “Denizli’nin bakanı benim” diyerek savuşturmuş, vefa göstermemiş, Denizli’ye üvey evlat muamelesi yapmış, hayal kırıklığına uğratmıştır.

İlimizin makus talihi Ak Parti ile değişmiş; Recep Tayyip Erdoğan ile Nihat Zeybekçi el ele vererek Denizli’yi vizyon kent yapmışlardır. Büyük bir köy görünümünde olan ve başta Aydın olmak üzere gibi çevresindeki illere özenen Denizli; yıllar sonra Denizli’ye ziyarete gelenlerin tanıyamadıkları bir görünüme bürünmüştür.

Nihat Zeybekci ile Denizli yalnızca şehircilik anlamında çağ atlamamış, siyasette de lider kent olma yolunda büyük mesafe kat etmiş, Denizli ve Ege’nin bakanını bağrından çıkarmış olmanın haklı gururunu yaşamıştır.

Önümüzde 7 Haziran genel seçimleri var. CHP, MHP ve HDP genel ve eş başkanları Denizli’ye gelmiş gitmiş ve fakat ucuz popülizm yapmanın ötesine geçememişlerdir. İnsanların zaaflarına hitap eden kime, kaç para dağıtacaklarına dair söylemler dışında bir vizyon ve ufuk ortaya koyamamışlar, sadre şifa bir proje ile ortaya çıkamamışlardır.

Partiler, algı oluşturmak ve algıyı yönetmek adına siyasi rakiplerine saldırıda bulunabilirler, onları seçmenin gözünden düşürtecek fiil ve söylemlerden medet umabilirler. Ancak seçmeni kazanmak için sadece rakiplerini karalamak yetmez. Şehirler için, ülke için de ne yapacaklarını da ortaya koymak zorundadırlar.

İlçe ilçe ve Büyükşehir bazında projelerini ilan edebilen tek parti şu anda sadece Ak Parti’dir.

*İşte tüm ilçelere de yayılan toplu konut projesi.
*İşte İzmir-Aydın-Denizli-Antalya arası hızlı tren projesi.
*İşte İzmir-Aydın-Denizli-Antalya oto yolu projesi.
*İşte bin yataklı şehir hastanesi projesi.
*İşte Hambat Ovası sulama projesi.
*İşte Denizli’nin dünya termal sağlık ve turizm merkezi olma projesi.
*İşte Pamukkale Üniversitesi’nden sonra ikinci üniversite müjdesi.
*İşte kırk bin kişi kapasiteli şehir stadyumu projesi.
*İşte sivil toplum merkezi projesi…

Denizli halkı 7 Haziran’da; yeni ufuklara yelken açmış; dünya kenti olma yolundaki Denizli’ye ve açıklanan projelere oy vererek; çocuklarına gıpta edilecek bir Denizli bırakmayı tercih edecek ve “Denizli Milliyetçiliği” yapacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Mehmet Kaya   -  Bağlantı 4 Haziran 2015, 01:00

Ne Milliyetçiliği yaa? Tayyip Erdoğan Milliyetçiliği ayaklarının altına almamış mıydı? Şimdi kalkmış burada AKP’ye oy avcılığı yapmak için Milliyetçilikten bahsediyorsunuz. .

kaan   -  Bağlantı 3 Haziran 2015, 17:40

denizli – Aydın arası otoban yapılcaktı noldu o iş ? tren de bildiğin banliyö treni 4.30 saatte izmire varıyo maşallah

Emre   -  Bağlantı 3 Haziran 2015, 13:52

Yukarda yazdığınz seçim vaatlerinin hemen hemen hepsi daha öncede yapıldı Tüm Türkiye’ye stadyum yapıldı bize hala vaat aşamasındayız . Sırf Denizlispor’u bu hale getirdikleri için bile verilmez bunlara oy .Ayrıca milleyetçiliğin her türlüsü batsın

hasan   -  Bağlantı 3 Haziran 2015, 11:33

aydın gibi çevresindeki illere özenen?? doğma büyüme denizliliyim, bütün çevrem denizlide, bir tane de aydın a özenen denizlili görmedim

Serdar Kutlu   -  Bağlantı 3 Haziran 2015, 09:22

Bu arada eklemeden edemeyeceğim. Yeni havaalanı diyordu bir zamanlar sayın bakan. Adını ağzına alan yok şu an. Beyler 4 yıllığına oy istiyorsunuz 15-20 yıllık proje ile seçim çalışması olmaz. Bana vaadin 4 yıl olacak ki süre bitince yakana yapışayım.

Serdar Kutlu   -  Bağlantı 3 Haziran 2015, 09:19

iyi hoşta; ne zaman?
Sayın Zeybekçi 2011 seçimlerinde de 1000 yataklı hastane sözü verdi temeli atılmadı. Aydın-Denizli otoyolu dedi ihalesi yapılmadı. Yüksek Hızlı Tren deniyor, TCDD’nin 2023 hedef vizyonunda Denizli YHT yok.

ismail   -  Bağlantı 2 Haziran 2015, 21:50

Milliyetçilik yapalım da diğer adaylar uzaydan mı geldi?

kaan   -  Bağlantı 2 Haziran 2015, 20:56

denizli haber sende yandaşmısın yorumalarım hep sansürleniyo biraz onurlu gazetecilik yapın

melih erdem   -  Bağlantı 2 Haziran 2015, 15:45

Erdal bey,
ilçedeki adam ne yapsın toplu konutu
köylüleri tarlalarını sattırıp ilçeye yerleşmelerini mi
öneriyor sunuz? daha düne kadar Tavas ta üniversite istenmiyordu
K

OKAN   -  Bağlantı 2 Haziran 2015, 15:30

ÇOK İNANDIM. BU YAZIDAN SONRA KESİN AKP YE OY VERİRİM ARTIK

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı