REKLAMI GEÇ

DENİZLİ SİYASETTE DE LİDER

27 Haziran 2014 Cuma

Şahin Tin başkanlığındaki il başkan yardımcıları olarak Nihat Zeybekci’nin iş yerine ziyarete gitmiştik. Kendisine Denizli Belediye Başkanlığı için adaylık teklifinde bulunduk…
O tarihlerde, henüz Denizlili iş adamları siyasette ağırlıklı olarak yer almıyorlar, ellerini taşın altına koymuyorlardı.
Samimi bir ortamda geçen sohbetten sonra, istediğimizi tam olarak elde edememenin hüznüyle oradan ayrıldık.

Bunun üzerine Mehmet Yüksel, Muharrem Kavurgacı, Mustafa Yardım, Fikret Serçe, Nail Kalemci gibi isimler aday adayı olmuştu. Süreç tamamlanıp; sıra Ak Parti Denizli Belediye Başkan Adayı’nın açıklanmasına gelmiş, tüm gözler Genel Merkez’den gelecek açıklamaya çevrilmişti… Sonunda beklenen olmuş; Ak Parti Denizli Belediye Başkan Adayı olarak Nihat Zeybekci ilan edilmişti…

Nihat Zeybekci; Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle aday olmuş ve Büyük Rıza’ya kavuşmak üzere yola çıkıp, Denizli’nin sorunlarıyla mücadele etmeye başlamıştı…

“Demir ağlarla ördük, ana yurdu dört baştan” marşına benzer bir şekilde, Denizli’yi alt yapı ile dört baştan ağ gibi ördüğü dönemlerdi… Bir Pazar günü, Belediye Sanat Merkezi’nde genişletilmiş il divan toplantısı yapılıyordu.
Bana verilen söz hakkı üzerine; onu artık TBMM’de ve ülke sorunlarıyla boğuşurken görmek istediğimizi söylemiştim.
Çünkü, bu konuşmamdan birkaç hafta önce Nihat Zeybekci Nuriye Akman’a tam sayfa röportaj vermiş ve ülke siyasetini yakından takip ettiğini ve her konuda söz söyleyecek bilgi birikimine ve alt yapıya sahip olduğunu tebarüz ettirmişti.
O zaman bu teklifime sıcak bakmayan Nihat Zeybekci, gün geldi, devran değişti Denizli Milletvekili, MKYK üyesi ve en sonunda da Ekonomi Bakanı oldu.

Ak Parti, geçtiğimiz haftalarda; tüzüğündeki; bir milletvekilinin üç dönemden sonra, üst üste dördüncü kez milletvekili olamama maddesinde “devam” kararı aldı. Böylece yetmişin üzerindeki milletvekili 2015 seçimlerinde tekrar aday olamayacak.
Bu şekilde Ak Parti’de hücre yenilenmesi devam etmiş ve yeni isimlere siyaset yapma imkanı verilmiş olacak. Malum olduğu üzere Ak Parti’nin siyasi hayatımıza girmesiyle birlikte “Denizli” şehri bir marka oldu ve ismini tescil ettirdi… Ağırlığını, her zamankinden çok daha fazla hissettirdi. Eskiden Başbakan’lar Denizli’ye seçimden seçime gelirken, son 12 yıldır Denizli Başbakan’ımızın ve bakanlarının adeta uğrak yeri haline geldi. Civarındaki illere özenirken, şimdi İzmir’in bile imrendiği vizyon bir kent oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 genel seçimlerinden sonra Denizli “siyasette de lider olma” iddiasını daha da pekiştirecek ve zirvelere doğru yol alacak… Bu yolculukta Zeybekci ve diğer milletvekili arkadaşlarının isimleri, eskisinden çok daha fazla konuşulacak ve onlara çok daha fazla iş düşecek…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Hasan Kurt   -  Bağlantı 30 Haziran 2014, 01:09

Yani Nihat Zeybekçi AK Parti genel başkanı mı olacak demek istiyorsunuz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı