REKLAMI GEÇ

ERDOĞAN’IN İNFAZI

6 Mart 2018 Salı

Geçtiğimiz hafta whatsapp gruplarında 2,5 dakikalık bir video paylaşılmaya başlandı. “The Young Europans”ın (Genç Avrupalılar) servis ettiği; Christoph R. Hörtsel isimli Alman siyasetçi-gazeteci-yazarın Nuoviso Studio Talk’ta 20 Şubat 2018 tarihinde yapılan röportajda söyledikleri çok dikkat çekiciydi.

Şöyle diyor Christoph R. Hörtsel:
“Kusura bakmayın ama (serbest bırakılan Alman gazeteci) Deniz Yücel işi istihbarat kokuyor ve başka vakalar da var maalesef.

Burada devlet tarafından insanlar gazetecilik kılıfı altında görevlendiriliyor. Mesele Erdoğan’ın infazı.

Ben bu iddiamda %100 eminim ve bu iddia konusunda başımı ortaya koyarım.

Erdoğan’ın infazı konusunda (Biz Alman istihbaratı olarak) CIA’nın planlarına sahibiz. Garanti… Kesin…

Ve bu ülke bir NATO ortağı ve bu tür hadiseler o kadar vahim ki geri çekilip bakmak lazım.

Erdoğan ne yapmaya çalışıyor? Erdoğan Washington’dan bağımsız olmayı deniyor ve iki tarafla iyi pazarlık yapmayı deniyor. Rusya, İran ve Çin’le görüşüyor.

Erdoğan’ın yaptığı şey en temel Avrupa ve Almanya çıkarıdır. Burada mesele anti Amerikancılık değil. Bu aptalca ve yanlış zaten. Ayrıca buna karşıyım.

Mesele; kalan en son süper gücün deli dana gibi hareket etmesini önlemek. Danalardan özür diliyorum. Gayet kibar hayvanlar.

Bu önemli ve bu konuda Erdoğan tarihi anlamda çığır açıyor ve fakat biz Erdoğan’ın yaptığını görmüyoruz. Bunu yüceltmiyoruz. Aksine adama zorluk çıkarıyoruz.

Eğer biz Almanlar iyileşmek, Merkel’in bozuk siyasetinden kurtulmak istiyorsak Erdoğan’ın yürüdüğü yolu yürümemiz gerekiyor.

O halde diyorum ki, bu günden tezi yok; (Almanya-Türkiye)birleşelim, dostluk kuralım ve bunu yaşayalım Erdoğan ve Türklerle.

Türkler bizden farklı bir şey istemiyor. Huzur istiyorlar, bölünmek istemiyorlar. Washington’a boyun eğmek istemiyorlar.

Ne kendilerine, ne de komşularına yaramayacak hiç bir saçma sapan savaşa da çekilmek istemiyorlar. Durum bu. Ve tabii ekonomik-finansal anlamda dışarıdan baskı uygulanmasını istemiyorlar.

Türk Lirası baskı altında. Boykotvari eylemler var. Buna karşı Erdoğan savaşıyor. Biz Almanlar onun yanında yer almalıyız…”

Almanya’da fanatik Almanlara ve Merkel’e rağmen bir televizyon kanalında bunları söyleyebilmek kolay olmasa gerek.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı