REKLAMI GEÇ

GÖNÜL ADAMI OLMAK

5 Şubat 2019 Salı

Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli… Hep gönüllere girmenin yollarını göstermişler.”Gönül Adamı” olmanın önemini belirtmişler. Bu yüzden bu dünyayı terk edeli asırlar olsa da hiç unutulmamışlar. Gönüllerden çıkmamışlar.

Oysa bir insanın kalbini kazanmak o kadar zor değil. Yapmacıksız, doğal, mütevazı, ön yargısız, yüreği sevgi ve merhamet dolu bir insan olmak yeter bunun için.

İçinde bulunduğumuz seçim atmosferinde “Gönül Adamı” olmak, “Gönül Belediyeciliği” yapmak ön plana çıktı. Hatta o kadar ki planların, projelerin, vaatlerin önüne geçti.

Evinin önündeki kaldırımı altınla kapladığınız ve fakat kalbinin kırılmasına engel olamadığınız bir insan; kaybedilmiş bir insan olarak çıkıyor karşımıza.

Bu yüzden sevmeyi, sevilmeyi, gönüllere girmeyi tasvir eden manifesto niteliğindeki bildiriye önem vermemek, altına imza atmamak mümkün değil:

“İnsan; şehirler kurar. Yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar. Fakat gönlü ancak, bir başka gönülde huzura kavuşur. Bir başka gönlü konuk ettiğinde kendini bulur.

Bir genç kızın hayali, bir delikanlının umudu, bir yaşlının yalnızlığı, bir çocuğun kollarını açışı; ancak kendisine açılan bir gönülde karşılık bulur.

Kuşa, böceğe, çiçeğe ve tüm yaratılmışlara gönlünün kapılarını açıp sevgiyle, merhametle bakıyorsa dünyadaki en şerefli varlık olduğunun farkına ve lezzetine varır.

Göğsünde bir et parçası değil, tüm evreni, tüm kainatı taşıdığının bilincine erer.

İşte o zaman gönüllerden gönüllere köprüler kurulmuş olur. Böylece bir şehir “insan”; bir insan da “şehir” olur. Gönül şehirleri böyle kurulur.

Gönül tevazu makamıdır; kibir değil. Gönül azimdir, sebattır, sabırdır; hırs değil. Gönül samimiyettir, harbiliktir, hasbiliktir, hesabilik değil.

Hacı Bayram Veli ne güzel ifade etmiş; İnsan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise; şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur.”

Gözüken o ki; 31 Mart’ta gönülleri aşk ile dolu olanlar kazanacak.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı