REKLAMI GEÇ

HAYATIN GERÇEĞİ

10 Mayıs 2016 Salı

4 K – 1 B formülü ile özetlediği felsefe ile başladı konuşmasına Faruk Dilaver; Kinsizlik , Kibirsizlik, Kötüsüzlük, Kavgasızlık ve Barış Çağrısı..

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki “Yunus Emre ve Hayatın Gerçeği” konulu konferansa; 2004’de kurulan “Yunus Emre Gönül Derneği Denizli Merkezi” ve “Rengahenk Öğrenci Topluluğu”nun daveti ve organizasyonuyla gelmişti.

Denizli Merkezi Başkanı Avukat Mümtaz Sami Özok’un açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Faruk Dilaver, “Yunus Emre’yi anlamaya, yolunda hizmet etmeye en çok ihtiyaç duyulan bir zamandayız” diyerek devam etti sunumuna.

1 ile 7 Mayıs tarihleri arası “Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası. “Bu yazının yayınlandığı gün olan 10 Mayıs Salı itibariyle, ilimizde Yunus Emre ile ilgili başka bir etkinlik yapıldığını zannetmiyorum.

Oysa dünyadaki milyarlarca insan olarak Yunus Emre felsefesine en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz.

İnsanlık alemi olarak sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye, tevazu ve barışa o kadar ihtiyacımız var ki.

Denizli’deki liseler arası tiyatro yarışmasında Necip Fazıl’ın yazdığı “Yunus Emre” isimli piyeste Yunus Emre rolünü oynamak bana nasip olmuş ve okulumuz birinci gelmişti. Hatta gelen talepler üzerine ilçe turnelerine çıkmıştık.

İşte; o zamanlardan beri bazıları hala hafızamda kalan; mutasavvıf ve şair Yunus Emre’nin yoruma ve şerh edilmeye gerek olmayan muhteşem dizelerinden bazıları:

“Bir avuç toprak, biraz da suyum ben. Neyimle övüneyim? İşte buyum ben.”
* * *
“Bir garip öldü diyeler. Soğuk su ile yuyalar. Şöyle garip bencileyin.”
* * *
“Yunus Emre der, hoca; Gerekse bin var hacca; Hepisinden iyice; Bir gönüle girmektir.”

Evet; hepsinden iyice; bir gönüle girmektir…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı