REKLAMI GEÇ

HUZUREVİ’NDE HUZUR

8 Kasım 2016 Salı

Perşembe günü öğleden sonra Denizli Huzurevi’ndeydik. Hava yazdan kalma ve pırıl pırıldı. Ziyaret sebebimiz; mevlid-i şerif eşliğinde aşure ikramında bulunmaktı.

Huzurevi kapasitesinin yarısı yatağa bağımlı yaşlılardan oluşurken; diğer yarısı kendi kendisine yetebilen insanlardan oluşuyordu ve bu kişilerin hemen hepsi bahçeye mevlit dinlemeye çıkmışlardı.

Her birinin tek tek yanına gittim. Kimisiyle tokalaştık, sarıldık; kimi yaşlılarımızın da ellerini öptüm. Aramızda karşılıklı olarak sevgi bağı oluştu. Sevdik, sevildik.

Huzurevi Müdürü Osman Başol; bizi bahçede karşıladı. Tatlı dili, güler yüzü ve işine adanmışlık ruhuyla bizi misafir edip, binayı gezdirdi.

Yemekhaneden başladık dolaşmaya. Burada self-servis usulünün uygulanmadığını öğrendik. Huzurevi sakinleri yemekhaneye gelip oturuyor ve yemekler görevliler tarafından masalarına getiriliyordu.

O gün çıkan yemeği beğenmeyenler için özel bir mutfak tahsis edilmiş. Canları başka türlü yemek çekenler; burada istediği yemeği pişirebiliyor.

Bir de mescit var. Biz oraya varmadan önce Pamukkale Belediyesi ekiplerinin mescidi köşe-bucak temizlediklerini öğrendik. Bu işlem periyodik aralıklarla rutin olarak yapılıyormuş. Cuma günleri, çevredeki halk da Cuma namazına gelebiliyorlar…

Bina içindeki gezi esnasında kuaför odasındaki berber ile karşılaştık. Kendisinin hiç boş kalmadığını öğrendik. Huzurevi konukları fiziki görünümlerine önem veriyorlar ve kendilerine iyi bakıyorlar ve/veya bakılıyorlar.

Burada evli çiftler de kalabiliyorlarmış. Ayrıca tek, çift ve dört kişilik odalar da mevcut ve duvarlarda televizyon ve klimalar göze çarpıyor. Birbiriyle yarenlik etmek isteyenler dört kişilik odaları tercih ediyorlarmış.

Toplam 200 yaşlı büyüğümüzün barındığı Huzurevi sakinlerinin 80 tanesi bayan, 120 tanesi de erkek. Bunlardan 100 tanesi maalesef yatağa bağımlı olarak hayatlarını idame ettirmek zorundalar.

Aldığımız bilgiye göre 100 kişi Denizli Huzurevi’ne girebilmek için sıra bekliyor.

İlçelerimiz içinde Çivril’de de bir huzurevi var.2017 yılının Nisan-Mayıs aylarında Babadağ’da 56 kişi kapasiteli bir huzurevi daha açılacak.

Sonuç olarak Denizli Huzurevi’ni huzurlu bir ortam olarak gördük. Vedalaşıp ayrılırken ise; ister istemez hüzünlendik.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı