REKLAMI GEÇ

İNSAN HAKLARI KURULU

12 Nisan 2016 Salı

Her il ve ilçede olduğu gibi, Denizli’de de “İl İnsan Hakları Kurulu” var. Vilayet Konağı, hastaneler gibi; insan trafiğinin yoğun olduğu bazı kurum ve cadde kenarlarındaki kaldırımlarda şikayet kutuları var. Daha da artırılması gereken bu şikayet kutularına veya kurula insan hakkı ihlalleri ile ilgili herhangi bir şikayet geldiği zaman; bu kurul Vilayet Konağı’nda bir Vali yardımcısının başkanlığında toplanıyor.

Her ne kadar kurulun yaptırım gücü ve cezai müeyyide uygulaması pek söz konusu olmasa da hak ihlalleriyle ilgili şikayetler, kurulan komisyon üyeleri vasıtasıyla yerinde incelenip, rapor tutularak konu hakkında ilgili merciler nezdinde inceleme yapılıp; müştekiye de bilgi veriliyor.

Türkiye İnsan Hakları Kurumu da zaman zaman İnsan Hakları Kurulu üyeleriyle değişik illerde “Eğitici Eğitimi Pogramı” tertipliyor. Bu bağlamda 11 ve 12 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya’nın ev sahipliğinde Denizli, Burdur ve Isparta İl İnsan Hakları Kurulu üyelerinin toplantısı var.
Denizli’den benim de içinde bulunduğum 13 kişi bu toplantıya davetli ve önemli bir mazereti olanlar dışında sanırım 7 veya 8 arkadaş olarak bu toplantıya iştirak etmeye çalışacağız.

Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun kuruluş amacı ; insan haklarının korunması,geliştirilmesi ve ihlallerin önlenmesi için çalışmalar yapmak ; işkence ve kötü muamele ile mücadele etmek ..
Buna ilaveten; İnsan hakları bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması, özgürlüğünden yoksun kalan kişilerin işkenceye ve diğer zalimane, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele veya cezaya karşı korunmalarını güçlendirmek amacıyla; alıkonulma yerlerine periyodik ziyaretler gerçekleştirme gibi işlevlere de sahip.

Antalya’daki toplantıda; İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları Projesi kapsamında; özellikle “Kadının İnsan Hakları” konusunda bilinç ve farkındalık sağlamaya yönelik bir eğitim çalışması yapılacak.
Bu eğitim sonucunda; İnsan Hakları Kurulu üyelerinin; toplumun tüm kesimlerine ulaşmak, gerektiğinde doğru yönlendirme yapabilmek, ihlallere müdahalede rol üstlenmek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek gibi bir fayda elde edilecek.
Bir aksilik olmaz ve toplantıya katılabilirsek; toplantıyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak üzere; sağlıcakla kalın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı