REKLAMI GEÇ

BU KAN SENİ UNUTUR MU ?

15 Mart 2016 Salı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Delikliçınar’da Büyükşehir Belediye binasının önündeki alanda konuşlanacağız.

Gün boyu devam edecek etkinliğin en çarpıcı sloganı “Bu Kan Seni Unutur mu?” olacak.

101 yıl önce; bu vatan için canını ve kanını seve seve veren şehitlerimizin hatırasına; Denizli halkı olarak; bizler de kanımızı verecek ve hiç olmazsa bir ünite kan ile belki de üç can kurtaracağız.

Çanakkale Zaferi’nde destan yazmış Denizlili şehitlerimizin her birinin isimlerinin yer aldığı bir kartonu; günün anısına bağışçılara takdim edeceğiz.

Bu esnada, savaş ortamındaki olumsuz koşullarda ancak bulunabilen ve içilebilen, içinde bir kaç buğday tanesi olan tatsız, tuzsuz bir çorba ve yine içinde bir kaç üzüm tanesi olan; şekersiz bir hoşaf kasesini ikram etme imkanımız olacak.

Çanakkale Zaferi; 101 yıl önce yedi düvele karşı 7’den 70’e milletin tüm fertlerinin; bu topraklar için verdiği, emsali olmayan bir mücadelenin adı.

Emperyalist güçlerin sahip olduğu üstün silah ve teknolojiyi; iman gücü ve vatan sevgisi ile hezimete uğratmanın adı.

Ölümsüzlük mertebesine ulaşmak için şehit olmaya koşanların; ya da, şehit olamadığına üzülen gazilerin imza attığı bir zafer.

Balkan Harbi’nin “hasta adamı”nın şifaya kavuştuğu, küllerinden yeniden doğduğu, şahlandığı bir diriliş.

Üzerinden bir asırdan fazla zaman geçen bu zaferin üzerinden; ülkemiz yine yedi cepheden saldırılara maruz kalmaktadır.

Bu Millet, tarihte olduğu gibi; şimdi de; iç ve dış düşmanları püskürtme güç ve kudretine sahiptir.

Ankara’daki son patlamada vefat edenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına sabırlar diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri tel’in ediyorum.

12 Mart’ta İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde herkesin yaptığı ortak bir dua vardı: Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!”

Bu duanın benzerini tekrarlamak istiyorum: “Allah 13 Mart ve önceki insanlık dışı bombalı meş’um saldırıları bu millete tekrar tekrar yaşatmasın.”

NOT: 18 Mart’ta Çınar’da yapılacak etkinlikte sponsorumuz ve partnerimiz olan ve hiçbir talebimizi geri çevirmeyip; her türlü kolaylığı gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı