REKLAMI GEÇ

MİLLETİMİZ “DEMOKRASİ” DEDİ

19 Temmuz 2016 Salı

27 Mayıs 1960’daki darbeye halkımız karşı çıkamadı.

12 Mart 1971 muhtırasına milletimiz tepki veremedi.

12 Eylül 1980 ihtilaline vatandaşlarımız boyun eğmek zorunda kaldı.

28 Şubat 1997’deki post modern darbe karşısında suskun kalındı.

27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23,20’de yayınlanan e-muhtıraya ise hükümet; hemen ertesi gün omurgalı bir cevap vererek dik durdu.

Cumhuriyetin demokrasi ile taçlandığı, demokrasinin özümsendiği ve içselleştirildiğine dair kanaatler yaygınlaşmışken; 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan kalkışma yürekleri ağzımıza getirdi.

Haber duyulur duyulmaz telefonlarım ardı arkasına çalmaya başladı. Arkadaşlarım ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlardı. Hepsine sakin olmalarını, edindiğim izlenime göre yapılan kıyamın lokal olduğunu, TSK’nın tamamının iradesini yansıtmadığını anlatmaya çalıştım.

Zira TRT ve diğer televizyon kanalları hala yayındaydı. Hasan Mutlucan’ın “Yine de Şahlanıyor” türküsü çalınmıyordu. Genel Kurmay Başkanı rehin alındığına göre emir komuta zinciri yoktu.

İlerleyen saatlerde TRT 1’de spiker Tijen Karaş yutkuna yutkuna, gözleri dolu dolu, baskı ve tehdit altında ve sıkıntılı bir şekilde korsan bildiriyi okuyup, imza sahipleri olarak “Yurtta Sulh Konseyi” deyince biraz daha rahatladım.

12 Eylül 1980 darbesinde TRT’den yayınlanan bildirilerin sonunda “Milli Güvenlik Konseyi” ibaresi yer alırdı. Her ikisinde de ortak kelime “konsey” olsa da; TSK’nın tümünün görüşünü ifade etmeyen bir bildiri olduğu her halinden belliydi.

Kudretli bir darbe olsaydı Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve siyasi parti liderleri eş zamanlı olarak gözaltına alınırdı. Ama öyle olmadı ve bu zevat 3G ile televizyonlara bağlanarak; halkı meydanlara davet edip; ülkelerine, geleceklerine, devletine sahip çıkmaya çağırdı.

Gece yarısı cami minarelerinden sela verilip, halka bu meyanda duyurular yapılması üzerine millet meydanlara indi. Alanları Türk bayraklarıyla donattı. Tankların üzerine çıktı. Darbeci askerleri derdest etti. TRT’yi işgalden kurtardı.

Hasılı bu defa Türk Milleti darbeye geçit vermedi ve “demokrasi” diye haykırarak adeta destan yazdı.16 devlet kurmuş bu asil millet, tarihteki son Türk Devleti’ne sahip çıktı.

Ordu, emniyet güçleri, millet, devlet, medya el ele vererek darbecileri püskürttü. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ve bu şanlı direniş kutlu olsun.

208 demokrasi şehidine Allah rahmet eylesin.1.491 yaralıya acil şifalar versin.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı