REKLAMI GEÇ

PASVAK AŞEVİ

1 Mart 2016 Salı

PASVAK yönetimince yapılan nazik davet üzerine; haftalık olağan toplantılarına katılarak; yönetim kurulu üyeleriyle tanışıp, kendilerinden önemli bilgiler edindim.

Aşevi her gün takriben 1.150 kişiye iki öğünlük yemek dağıtıyor. Aile bazında ele alınırsa 430 civarında bir rakama tekabül ediyor.

Karakurt’tan Karşıyaka ‘ya, Eskihisar’dan Başkarcı’ya çok geniş bir alana hitap ediliyor. Sabah saat 09.30’dan itibaren, günde 4 ekip dağıtıma çıkıyor. Her ekip ortalama 110 eve taksimatta bulunuyor.

Öğle ve akşam öğünleri bir arada veriliyor. Dört boy sefer tası mevcut. Ailedeki fert sayısına göre, en uygun sefer tası hangisi ise, yemekler ona konuluyor.

Adaklık hayvan, kurbanlık hayvan, kuru bakliyat ve nakit bağışlar makbuz karşılığı kabul ediliyor. Vakıf, bugüne kadar ete hiç para ödememiş. Zira hayırsever Denizli halkının yaptığı canlı veya cansız et bağışları ihtiyacı tamamen karşılıyor.

Vakıf her sene 50 çocuğu mevlidi ile giyimi kuşamı ile eğlencesi ile köfte ikramı ile tam tekmil sünnet ettiriyor.

Günlük yemek dağıtımı yapılan aile profilini; elden ayaktan düşmüş, bakanı çekeni olmayan yaşlılar, eşi tarafından terk edilmiş, ya da boşanmış, çocuklu dul kadınlar, ağır özürlüler, böbrek ve kanser hastaları, meczuplar ve yatağa bağımlı vatandaşlar oluşturuyor.

Vakfın başında Prof. Dr. Bülent Topuz var. Gönüllü olarak, büyük özveriyle çalışan diğer üyeler ise Süleyman Öztürk, Abil Çetin, Kerim Çıralı, Nafiz Öz, Gültekin İzmirlioğlu, Ali Eskicioğlu ve diğerleri…

Aşevi’nin fikir babası ve nüvesini oluşturan kişi ise merhum Önder İzmirlioğlu. Seyahatlerinde görüp de esinlendiği ve Denizli’de hayatiyet kazandırmayı düşündüğü AŞ OTOBÜSÜ; vakıf binasının dışında sergileniyor. 26 Ocak 2005 tarihinde elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğinde; gazeteciler bu haberi “melekler ölmez” şeklinde duyurmuşlar…

Denizli’deki melek sayısının daha da artması dileğiyle…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı