REKLAMI GEÇ

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalıdır

11 Nisan 2014 Cuma

“Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı Başbakanlık gibi icraat makamı değildir. Tayyip Erdoğan kendisini oransal olarak daha pasif bir alana hapsedemez.

Ayrıca kendisinden sonra Ak Parti zaafa düşebilir. Ortaya çıkabilecek yeni darbe teşebbüslerine karşı ani reaksiyon ve reflekslerde bulunmakta geç kalınabilir. Ak Parti; ANAP ve DYP’nin durumuna düşebilir…” şeklindeki görüşlere karşılık; Ak Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı (adayı) olmalıdır.

Sekiz seçim kazanmış, milletimizin büyük çoğunluğunun teveccühüne mazhar olmuş, Türkiye’yi devler ligine taşımış karizmatik bir liderin Başbakanlığını Cumhurbaşkanlığı ile taçlandırması en tabii hakkıdır.

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu taktirde kabına sığmayacak, Çankaya’nın duvarları arasına sıkışıp kalmayacak, Türk Dünyası ve İslam Coğrafyası ile bağlarımızı daha da güçlendirecek, interaktif bir başkanlık yapacaktır.

R.Tayyip Erdoğan sonrasında yönetim sorunu yaşanmayacak, hiçbir şey eskisinden daha kötü olmayacaktır. Zira “Usta” (Sayın Abdullah Gül kabul etmediği taktirde) başbakanlık yapabilecek birçok değerli ismin hamurunu kendisi karmış ve yarınların Türkiye’sini emanet edebileceği geniş bir kadro hazırlamıştır.

Ayrıca insanlar fani, davalar bakidir. Ak Parti kurumsallaşmış, ideolojik siyaseti değil, hizmet siyasetini benimsemiş ve milletine hizmetkar olmaya talip olmuştur. Bu siyaset tarzı milletimizde karşılık bulmuş, benimsenmiş; insanlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı onur ve gururunu yaşamaya başlamışlardır.

Tüzükteki üç dönem ilkesinin devam etmesi ile hücre yenilenmesi de sağlanmış olacak; gençlere, kadınlara, yeni isimler ve yeni simalara da siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmenin yolu açılmış bulunacaktır.

Yeni Türkiye; yeni ufuklara kanat açacak, normalleşecek, dostlara güven, düşmanlara korku salmaya devam edecektir. Dünya siyasetinde kendisine verilen rolü oynayan pasif bir ülke değil, kendi rolünü kendisi yazan, inisiyatif alan ve kullanan lider bir ülke olacaktır.

Haydi Türkiye… 2023 ve 2071 seni bekliyor…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 11 Nisan 2014, 18:13

Cumhurbaşkanı olsun da kurtulalım Tayyipten zaten cumhurbaşkanının siyaseten bir etkisi yok.Otursun Çankaya köşkünde.Tayyip gidince akp biter zaten.Çoğu Tayyip için veriyor oyunu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı