REKLAMI GEÇ

TOPLUMSAL BARIŞ

10 Eylül 2015 Perşembe

“Ülkemiz toplumsal barış sınavından geçiyor.Bu sınavdan cumhuriyet, muasır Türkiye ve çocuklarımız için geçmek zorundayız.

PKK 30 yıldır bizi ayrıştırmaya çalışırken; halkımız: ‘Ne yaparsan yap biz ayrışmayacak, bölünmeyecek ve birbirimizi kucaklamaya devam edeceğiz dedi.

Elbette terörü lanetlemek için bayraklarla dışarı çıkacağız.Gençlerimizin,vatandaşlarımızın vatan sevgisi,bayrağa saygısından en küçük bir şüphemiz yok.Tabii ki bizi biz yapan değerlere sahip çıkacak, tasada – kıvançta ortak olacağız.

Fakat PKK’nın beklentilerini boşa çıkartmak hususunda 77 milyon yurttaşın çok duyarlı olması lazım.
Kim size gelir ve yaşam tarzı,etnik kimlik veya mezhep üzerinden siyaset yaparsa; inancı, mezhebi ve yaşam tarzı ne olursa olsun: ‘saygı gösteriyorum’ deyip, provokasyona gelmeyin.

Araçların il plakalarına göre tasnifte bulunup yollarını kesmeyin.İlleri ayrıştırırsak o plakalı il bizim değil diye kabul etmiş sayılırız.Böylelikle PKK’nın ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

Siyasi partiler demokratik hayatın değişmez unsurlarıdır. Politikalarını beğenmeyebilir,oy vermeyebilirsiniz.İl,ilçe teşkilatları ve genel merkezleri basıp,yakıp yıkmak terör örgütünün değirmenine su taşımaktır.

Bir gazeteyi okur veya okumayız.Her gün satın alır veya almayız.Bir televizyonu seyreder veya seyretmeyiz.Yayınlarını tasvip eder veya etmeyiz.İdarehaneleri önünde demokratik protesto hakkını da kullanabiliriz.Ama cam,çerçeve kırmadan; taş atmadan..

Başka bir etnik kökene ait bir vatandaşın dükkanını basar,malını telef ederseniz; onu terör örgütünün kucağına atmış olursunuz.

Bu memleket hepimizin.Birbirimizin vatanseverliğini, yurtseverliğini ölçecek değiliz.Hepimiz aynı havayı teneffüs ediyoruz,aynı suyu içiyoruz.”

“Teröre inat, teröriste inat,hainlere inat; daima barış,daima kardeşlik, daima demokrasi”

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Güngör Kesimli   -  Bağlantı 14 Eylül 2015, 23:55

Bu yazınızın noktasına virgülüne dokunmadan altına imzamı atarım. Ama birtakım medya grubu ve yazarları Türk’ü Kürt’ten ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz PKK ile değil yedi düvelle savaşıyoruz. Ölen ve sınır dışı edilen ajanlardan anlaşılmıyor mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı