REKLAMI GEÇ

KARA BÜYÜCÜDÜRLER

17 Ocak 2019 Perşembe

Dışlayıp dışlayıp yabancılaştıranlar? Dışlayıp dışlayıp düşmanlaştıranlar?
Kara büyücüdürler.

Çünkü o insanı güzel duyguların temiz havasına çıkarmak varken onu, boğucu ve ona da zarar veren kapkara duyguların zindanına attılar.

Masum bir insanı; onun bunun kulaktan dolma, kaynağı belirsiz, kaynağının amacı belirsiz sözlerine kapılıp karalayanlar?

Kara büyücüdürler.

Çünkü o insan etkilenir, sağlığı bozulur, psikolojisi bozulur, kendisi olma kolaylığını yitirir, kendisi kalabilmek için en zorlu mücadeleyi vermek zorunda kalır, kendini kendine her Allah’ın günü anımsatmak zorunda kalır. Belki başaramayabilir de! O zaman başına neler gelebileceğini bir düşünsenize…

Kara büyücüdürler işte, en günahkarından!

Bir insanı aşağılayanlar. Soru sorma kisvesiyle üstüne yürüyenler. Çalım atanlar. Ona saygısızlık yapmayı marifet bilenler. Babası hatta dedesi yaşında birine saygısızca hatta laubali davrananlar.

Kara büyücüdürler.

Neden mi? Bu durumda iki şık var, öyle değil mi? O insan hak ediyor, ya da o insan hak etmiyor. Diyelim ki, hak ediyor. Kolayı ve egolarını beslemeyi seçtiler, oysaki simyacı olma seçenekleri de vardı. Sakın bir günahkar olmasınlar ve bu yolla ödünleme yapıyor olmasınlar?

Hele bir de hak etmeyene, tersine, her türlü saygıyı hak edene böyle davrananlar? Kendileriyle ilgili ciddi bir sıkıntıları olmasın sakın?

Bir insana tuzak kurdular. Hiç tuzak kurmayan, kurmasını bilmeyen biri de olabilir üstelik. Başka amaç kisvesiyle, onu çaresiz kalacağı bir yere ya da duruma sevk ettiler. Bir insana tuzak kurdular. Ona çok sıcak davranıp kendilerine açılmasını sağladılar ve bunu aleyhine kullandılar. Bir insana tuzak kurdular. Onu övüp göklere çıkardılar ve bunu samimi zanneden o kişi tam gevşeyip neşelenmişken, onu eleştiri yağmuruna tuttular. Ve daha neler neler…

Kara büyücüdürler.

Kim kendisine tuzak kurulmasını hak eder ki? Tuzak kurmak kahpelik değil midir? Hele de kimseye tuzak kurmamış ve kurmayacak birisine?

Onlar ne çirkin, ne kapkara büyücüdürler öyle!

Bir insana kendisini kötü hissettirenler, önyargıyla yaklaşanlar, indirgeyiciler… Bir insanla ilgili anlayamadıkları şeylere kendi dar pencerelerinden bakıp eksik ve yanlış yargı sergileyenler…

Kara büyücüdürler.

Zaten bir insanı anlamaya niyet, zaman ve enerjimiz yoksa onu yargılamaya ne hakkımız olur ki? Öte yandan; Bir insanı anlama çabası gösterip onu anladığımızda ise, zaten yargılayamayız.

Örnekler, örnekler… Bu kadarla yetineyim değerli okurlarım. Sizlere gelince, hiç kuşkusuz “simyacısınız”. Daha iyi, daha değerli kılanlarsınız.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı