REKLAMI GEÇ

KÖTÜ BİR ŞEY Mİ İSTİYORUM?

28 Mayıs 2020 Perşembe

Ben, ülkemin ve halkımın şiddeti bırakıp uygarlaşmasını istiyorum. İnsanımızın; farklılıklar içinde de olsa, birlik içinde olmasını ve uygar bir toplumsal düzene girmesini istiyorum. Gerçekleri keşfetmenin zevkine varalım. Sarsıcı ve düzeltici fikirleri olanların öne çıkıp, topluma meşale olmasını istiyorum. İnsanı yükselten ve önünde bilgelik kapıları açan birinci şey bellektir. Toplumsal belleğimiz olsun istiyorum.

Kötü bir şey mi istiyorum?

Halkımız yabanlaşıp barbarlaşmasın, vatanımız için yaşamsal yapılanmalar olsun. Refahı ve ahlaki yaşamı iyileştirecek önlemler olsun ve yasalaşsın. Ruhlarımız özgürleşsin ve yeterli özgürlük alanı bulsun. Halkımızda ahlakı sağlamlaştıracak bir eğitim istiyorum. Barış içinde bir arada yaşama, çevreye özen gösterme ve nezaket kuralları öğretilsin.

Kötü bir şey mi istiyorum?

Ülkemizde sağlam bir adalet sistemi kurulmasını ve ahlaklı olunmasını istiyorum. Yöneticiler topluma örnek olmalı ve toplumsal uyumu sağlamalıdırlar. Ülkemizin derin bir manevi krize daha da batmaması için; ideoloji, kültür, devlet ve yönetim yapısında acil bir yeniden yapılanma istiyorum. Halkımız değil, halkımızın işleri iyi yönetilsin ve devlet-birey uyumu sağlansın.

Kötü bir şey mi istiyorum?

Halkımızın ruhunu ve ahlakını ayakta tutmak için; topluma, doğruya yönelten idealler aşılansın istiyorum. Devlet yönetimimiz, halkına saygılı ve itibarlı olsun. Devletimiz akıllıca yönetilsin ki, yoksulluk ve muhtaçlık ortadan kalksın. Devlet adamları halkımıza; başkasını sevmeyi, gerçeği sevmeyi, göreve bağlılığı, şeref ve adaleti öğretsin istiyorum.

Kötü bir şey mi istiyorum?

Halkımızda aydınlanma yükselsin istiyorum. Böylece halkın gücü, bu yolla da devletin gücü yükselir. Toplumda gerçek bilgiler yayılsın. Toplum akıllıca örgütlensin, doğal zenginlik ve güç daha yararlı bir biçimde kullanılsın. Böylece; halkımızın toplumsal, politik, teknik ve ahlaki sorunlarını çözmek kolaylaşır. Bilim, bilimsel gelişmeler ve yeni bilgiler halkımıza (anlayacağı dilde) ulaştırılsın. Türk sanatı her dalıyla; insanımızı anlatabilsin istiyorum. Öyle anlatabilsin ki; İçimizi allak bullak edip, bizleri uyandırabilsin. Halkımızı sanatla buluşturmalıyız ve bunun en kestirme yolu, kanımca böyle bir sanat anlayışıdır.

Kötü bir şey mi istiyorum?

Değerli okurlarım; köşe yazılarımı bu dönemde, 2019 Eylül ayının ilk perşembesinden beri her hafta aksatmadan yazdım. İnsan belli bir tükenmişlik duygusuna giriyor ve zihni çok yoruluyor. Bu yüzden, yazılarıma 3 ay yani yaz boyunca ara vereceğim. 2020 Eylül ayının ilk perşembesinde bir yazımla buluşmak üzere, şen ve esen kalınız.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı