REKLAMI GEÇ

Kim Bu?

13 Ekim 2015 Salı

HEM BELEDİYE BAŞKANI!
HEM KATİL ZANLISI!

Ankara’da yaşanan barış ve insanlık katliamında yaşamını yitirenlerin kanı henüz yerde ve kurumamışken,

İnsanların cenazeleri yerine yurduna ulaşmamışken,

Acılar küllenmeye fırsat bulamamış, yürekler soğumamışken,

Tüm ülke, tüm dünya ayağa kalkmış insan kanıyla beslenen soysuz canavarlara lanet yağdırıyorken,

Türkiye Cumhurbaşkanı sarayına kapanmış, ülkesine, insanına kör, sağır ve dilsizken,

Onun yerine Ankara Garı’nda yaşanan toplu insanlık katliamını Birleşmiş Milletler kürsüsünde Arjantin’in kadın Devlet Başkanı tüm dünyaya anlatıyorken,

Sokaktaki insanlar gülmeyi unutmuşken,

Devletin ilan ettiği yas günleri bile henüz son bulmamışken…

***

Denizli’de,

Kale İlçesi’nde,

Belediye Başkanı sıfatlı,

Ama;

Katil zanlısı,

Adam öldürmekten,

Kadına şiddet ve tehditten soruşturulan biri çıkıyor,

Büyükşehir meclisinde, Ankara’da ölenlere saygı duruşu önerisine saygısızlık yapmakla yetinmiyor.

Ne yapıyor, oturumu terk ediyor,

Başka ne yapıyor, bunu ilan ediyor,

Basın da alıp haber yapıyor!

***

Malum şahsın sosyal medya hesabından yaptığı ilana bakalım önce:

“Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclis toplatısında CHP’li meclis üyeleri Ankara’daki patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunmayı teklif ettiler. Benim ayyıldızlı bayrağım hariç ne kadar yasadışı örgüt bayrağı varsa hepsinin bulunduğu bir mitingde ölenler için ne yas tutarım ne de saygı duruşu için ayağa kalkarım. Toplantıyı terk etmek daha mantıklı geldi. Saygı duruşu yaptırmayan meclise de teşekkür ederim” demiş.

Sebebi neymiş, “Ölen HDP’lilere rahmet dileyecekken aklıma birden hamile karısı ile yürürken arkadan kahpece vurulan polisim geliyor, vazgeçiyorum” muş.

Kime söylüyor bunları?

DİSK-KESK-TMMOB-TTB gibi kitlesel meslek örgütleri, bazı siyasi partiler, dernekler, kurumlar ve sadece barış isteyen, demokrasi isteyen, özgürlükleri önemseyen, bu uğurda hayatını önemsemeyen on binlerce insana!

Henüz sabahın kör saatinde, henüz hiçbir şekilde mitinge başlamamışken, henüz gece boyu memleketinden dar otobüs koltuklarına kıvrılıp yarı uykusuz gelmişken bombalara layık görülen çocuklara, gençlere, kadınlara!

Belediye başkanı sıfatlı, katil zanlısı şahıs o satırları işte bu insanlara yazıyor!

***

Bu satırları yazan Kale Belediye başkanı sıfatlı Erkan Hayla isimli şahsın, geçen aylarda haber manşetlerine nasıl düştüğünü de biz hatırlatalım.

“Denizli’nin Kale İlçesi’nde, geçen 29 Haziran’da öldürülen itfaiye eri Mehmet Ali Talay’ın (39), katil zanlısı olarak teslim olup, cezaevine giren kadın zabıta memuru N.Z.’nin (24) ifade değiştirmesi üzerine gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklanması talep edilen AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, serbest bırakıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri, evli bir çocuk babası Mehmet Ali Talay, geçen 29 Haziran’da Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kale Orman İşletme Müdürlüğü yakınında otomobilinde tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayeti, sevgilisi olduğu ileri sürülen Kale Belediyesi zabıta görevlisi olarak çalışan N.Z. üstlendi. İlk ifadesinde itfaiye eri Talay’ın kendisiyle 8 ay boyunca zorla ilişkiye girdiğini belirten N.Z., “Yaşadıklarımı aileme anlatmakla tehdit edince öldürdüm” dedi. N.Z. ifadesinin ardından tutuklandı. Cezaevine konulan N.Z. ifadesine değiştirip, Cumhuriyet Savcısı’na tekrar ifade verdi. N.Z., savcıya verdiği ifadesinde, cinayeti AK Partili Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın işlediğini, tabancayı eline verip, suçu üstlenmesini istediğini ileri sürdü.

Denizli Cumhuriyet Savcılığı tarafından gizlilikle yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Hayla, Kale İlçesi’nde gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hayla, Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren Hayla, bu gece saat 01.00’de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.”

***
İnsanlıktan ne kadar nasipli olduğunu bilemem ama yazdığı satırlar ve yargılandığı davanın içeriği barbarlıkla arasındaki akrabalık ilişkilerinin derecesini gözler önüne seriyor.

Biliyorum, hiçbir suç duyurusu bu yazdıklarını yargılamak için yetmeyecek.

Ama asla erişemeyeceği bir barış insanlığı mertebesine ise sadece küfür ederek ömür tüketecek.

 

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ziya tıkıroğlu   -  Bağlantı 15 Ekim 2015, 22:49

Allah’ın verdiği canı alan kim olursa olsun hoş görülemez. Ölen kim olursa olsun lanetlenemez, Müslümanlığa yakışmaz. Bir mimar olarak da T.M.Mimar Od. Birliği üyelerini vatan haini gibi tanıtmaya çalışanlara da ne diyeceğimi bilemem.

Akif arslan   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 10:52

Olenlerın cogu hdp yı destekleyen orgutlerın mensupları kusura bakmayın bende saygı durusunda asla durmam mehmetcigıme saygı durusunu tercıh ederım

kerem türkü   -  Bağlantı 14 Ekim 2015, 09:50

Aralarında masum ve kandırılmış olanları tenzih ediyorum,ama hdp li ve pkk sempatizanları için yas tutanları saygı duruşunda bulunmaya kalkaları da Allah’a havale ediyorum.Meşru göstermeye çalıştığınız inşaların Face profillerine girin bakın kim için

harun türkmen   -  Bağlantı 13 Ekim 2015, 18:04

hdp nin olduğu yerde barışa ben inanmıyorum siz nasıl inanıyorsunuz ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı